Over NPO Over NPO
Overzicht

Ondertiteling inschakelen

Hoe zet je de ondertiteling aan? Dat hangt af van de manier waarop je tv kijkt.

1. Via Teletekst 888


Kijk je televisie zonder een box of speciale ontvanger van een zenderaanbieder, druk dan op de Teletekst-knop op de afstandsbediening van je tv en druk 3x 8 voor pagina 888. De ondertiteling verschijnt direct.

2. Via de settopbox

Kijk je televisie via een box of ontvanger van je zenderaanbieder, dan heb je twee mogelijkheden om ondertiteling aan te zetten:
- Zet via de Text-knop op de afstandbediening van je box of ontvanger Teletekst aan en kies 888;
- of ga via de Menu-knop op dezelfde afstandbediening naar 'Opties' en zet daar onder 'Voorkeursinstellingen' de ondertiteling aan (hier kun je de ondertiteling ook weer uitzetten).

De precieze stappen hangen af van de box die je hebt en bij welke zenderaanbieder je abonnee bent. Ben je bijvoorbeeld Ziggo-abonnee? Klik dan hier. Abonnees van KPN wordt overigens aangeraden Teletekstpagina 888 te gebruiken.

3. Online (npostart.nl)

Ook online is het mogelijk om gebruik te maken van ondertiteling. Op npostart.nl kun je klikken op het tandwiel-icoon in de balk onder de player. Het instellingenveld opent nu, waar je de ondertiteling kunt aan- of uitzetten.


4. Via de NPO-app

In de NPO-app staat er een gesprekswolkje bovenin de player weergegeven waar je de ondertiteling aan of uit kunt zetten.


In de NPO-app op Apple TV werkt het net even anders: met de afstandsbediening kun je, tijdens het kijken van een uitzending, het instellingenveld openen door naar beneden te vegen. Hier vind je de mogelijkheid om ondertiteling aan te zetten.

Terug naar de pagina Ondertiteling TT888