Over NPO Over NPO
Overzicht

NPO Cultuur

De publieke omroep brengt de magie van de zaal bij de mensen thuis. Onder de noemer NPO Cultuur bieden we via verschillende kanalen een gevarieerd pakket van nieuwe en bestaande cultuurprogramma's aan.

We laten het mes aan twee kanten snijden: inspiratie en plezier voor het publiek en een extra impuls voor de Nederlandse cultuursector. Want corona raakt ons allemaal hard. De cultuursector heeft het ongekend zwaar. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat dat alles ongezien en ongehoord blijft, openen we met NPO Cultuur het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen.

Samen met de omroepen en de cultuurkoepels werken we hard aan nieuwe programmering en voorstellingen. Die zullen ook op andere tv- en radiozenders worden aangeboden, zowel lineair op radio en tv als online en on demand.

Kijktips deze week

Deze week allemaal vernieuwers in de kunst en cultuur. Het is tenslotte lente! De tijd van vernieuwing. 
  1. Marcel Hensema brengt zijn eigen theaterstuk in totaal nieuwe vorm op tv. Hetzelfde, maar dan heel anders.
  2. In Art Rocks maken talentvolle artiesten muziek bij een bekend kunstwerk. Zodat je anders gaat kijken naar hetzelfde werk.
  3. In Dans met Mij zien we hoe dansgrootheid Conny Janssen haar menselijke manier van werken doorgeeft aan de nieuwe generatie.
  4. In Muziekstad Zwolle geven ‘oude’ rotten Typhoon en Opgezwolle het stokje door aan de nieuwe generatie.
  5. En Colin Benders trekt de oude analoge synths uit de kast en maakt iets heel nieuws: een 3 uur durende ‘ruimtereis’.
  6. Tot slot aandacht voor componist Jan Pieterszoon Sweelinck, die in zijn tijd de kerk opschudde met zijn nieuwe polyfone muziek.

Meer info over de actuele programmering vind je in de laatst verschenen Nieuwsbrief van NPO Cultuur

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je niets missen van het aanbod van NPO Cultuur? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan elke week een overzicht van de hoogtepunten in je mailbox. Meld je hier aan 

NPO Start en NPO 2 extra

Op NPO Start en themakanaal NPO 2 extra zijn al veel mooie cultuurprogramma's uit ons rijk archief te vinden. Op NPO Start rangschikken we die onder diverse genres (linten), zoals Cabaret , Klassieke muziek en Cultuur voor kinderen.