Over NPO Over NPO
Overzicht

NPO Cultuur

De publieke omroep brengt de magie van de zaal bij de mensen thuis. Onder de noemer NPO Cultuur bieden we via verschillende kanalen een gevarieerd pakket van nieuwe en bestaande cultuurprogramma's aan.

We laten het mes aan twee kanten snijden: inspiratie en plezier voor het publiek en een extra impuls voor de Nederlandse cultuursector. Want corona raakt ons allemaal hard. De cultuursector heeft het ongekend zwaar. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat dat alles ongezien en ongehoord blijft, openen we met NPO Cultuur het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen.

Kijktips deze week

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Niet iedereen ziet altijd hetzelfde. En sommige dingen zijn onzichtbaar. Wat is er leuker dan anderen laten zien wat jij ziet? En wat zij niet zien. Of niet willen zien. Deze week anders kijken naar hetzelfde, met:
  1. Een simpele Zweedse hitmachine? Nick, Simon en Kees vinden ABBA geniaal.
  2. Living the Light - Robby Müller, een intieme blik op de (vaak onzichtbare) cameraman achter een aantal Hollywood-films.
  3. Maartje & Kine tonen hun kwetsbaarheid in de Noorse sneeuw.
  4. Het is tijd voor De Nieuwe Mens, zeggen sommigen. Een roadmovie langs artiesten en kunstenaars met hun visie daarop.
  5. George en Eran zoeken de randjes van de humor rond racisme op.
  6. Anders kijken naar beroemde kunst. De finale van Art Rocks, live vanuit Paradiso Amsterdam.

Meer info over de actuele programmering vind je in de laatst verschenen Nieuwsbrief van NPO Cultuur.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je niets missen van het aanbod van NPO Cultuur? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan elke week een overzicht van de hoogtepunten in je mailbox. Meld je hier aan 

NPO Start en NPO 2 extra

Op NPO Start en themakanaal NPO 2 extra zijn al veel mooie cultuurprogramma's uit ons rijk archief te vinden. Op NPO Start rangschikken we die onder diverse genres (linten), zoals Cabaret , Klassieke muziek en Cultuur voor kinderen.