Over NPO Over NPO
Overzicht

NPO Cultuur

De publieke omroep brengt de magie van de zaal bij de mensen thuis. Onder de noemer NPO Cultuur bieden we via verschillende kanalen een gevarieerd pakket van nieuwe en bestaande cultuurprogramma's aan.

We laten het mes daarbij aan twee kanten publiek snijden: inspiratie en plezier voor het en een extra 'injectie' voor de Nederlandse cultuursector. Wil corona ons allemaal moeilijk maken. De cultuursector heeft het ongekend zwaar. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat dat alles ongezien en ongehoord blijft, openen we met NPO Cultuur het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen.

NPO Start en NPO 2 extra

Op NPO Start en themakanaal NPO 2 extra zijn al veel mooie cultuurprogramma's uit ons rijk archief te vinden. Op NPO Start rangschikken we die onder diverse genres (linten), zoals Cabaret , Klassieke muziek en Cultuur voor kinderen .

Ondertussen wordt samen met de omroepen en de cultuurkoepels hard gewerkt aan nieuwe programmering en voorstellingen. Die zullen ook op andere tv- en radiozenders, zowel lineair op radio en tv als online en on demand worden aangeboden.

Programmering op NPO 2

Zondag 17 januari

Podium Witteman, 18.20 uur
Programma over de wereld van de klassieke muziek, maar ook over genres daarbuiten, zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Altijd met aansluitend op NPO2 extra een vervolg; Podium Witteman extra (19;20 uur)

Chazia & Puccini, 19.25 uur
Gaat Puccini's opera 'Mme Butterfly' over een exotisch avontuurtje met een Japanse geisha? Altijd met aansluitend op NPO2 extra een opera waar de uitzending over gaat: Mme Butterfly (20;10 uur)

Zondag 24 januari

Podium Witteman, 18.20 uur
Programma over de wereld van de klassieke muziek, maar ook over genres daarbuiten, zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Altijd met aansluitend op NPO2 extra een vervolg; Podium Witteman extra (19;20 uur)

Chazia & Puccini, 19.25 uur
Wat vertelt Puccini's ons in zijn laatste onafgemaakte opera Turandot? Altijd met aansluitend op NPO2 extra een opera waar de uitzending over gaat:  Turandot (20;10 uur)

Programmering op NPO 2 extra

Donderdag 14 januari 

René van Meurs - Voor de storm, 20.30 uur
René van Meurs heeft het over zaken die er toe doen. Voetbal, boodschappen doen, Isaac Newton, je afkomst en de invloed hiervan, televisiekijken en Nederland bijvoorbeeld.

2Doc: Joost Zwagerman, 21.45 uur 
Coen Verbraak maakte een documentaire over het bijzondere leven van Joost Zwagerman, waarin zijn collega's en vrienden aan het woord komen.

Vrije Geluiden Live, 22.40 uur 
Serie concerten in Cloud Nine, bovenin het Utrechtse muziekpaleis TivoliVredenburg. De line-up van Vrije Geluiden Live is net zo breed als die van de tv-uitzendingen.

Vrijdag 15 januari

3voor12 presenteert... De jeugd van tegenwoordig, 20.30 uur
Special rond De jeugd van tegenwoordig.

Zaterdag 16 januari

Studio 54, 21.00 uur
Documentaire over de nachtclub Studio 54, die in de jaren 70 het epicentrum was van het hedonisme voor celebrity's, die er hun tijd doorbrachten met seks en cocaïne.

New Generation, 23.30 uur
Zangeres Lilian Vieira kijkt er met weemoed naar terug: de lessen Braziliaanse zang op het Conservatorium met Anna Serierse en Nina Rompa.

New Generation in concert: Lilian Vieira, 00.00 uur 
Registratie van een concert van Lilian Vieira en Anna Serierse & Nina Rompa.

Zondag 17 januari

Podium Witteman extra,
19.20 uur
In aansluiting op Podium Witteman duiken we dieper in één van de besproken onderwerpen.

Puccini: Mme Butterfly, 20.10 uur

Maandag 18 januari

Giselle, 20.30 uur 
Ballet in twee actes, opgenomen in het Royal Opera House te Londen. Het Orkest van het Royal Opera House staat o.l.v. Peter Manning. Met onder anderen Marianela Nunez en Vadim Muntagirov.

Musée d'Orsay, Paris, 22.50 uur 
Sasha Waltz bespreekt in het Musée d'Orsay in Parijs onder andere de werken Olympia van Manet, The Origin of the World van Courbet en Blue Water Lilies van Monet.

AVROTROS Klassiek presenteert: Ramon van Engelenhoven, 23.20 uur 
De jonge pianist Ramon van Engelenhoven (1995) trad op zijn 22ste al o.l.v. Valery Gergiev op als solist in het Mariinsky Theater. In deze documentaire volgen we het talent in zijn dagelijks leven.

Zondag 24 januari

Podium Witteman extra, 19.20 uur
In aansluiting op Podium Witteman duiken we dieper in één van de besproken onderwerpen.

Puccini:  Turandot, 20.10 uur

Ga nu naar NPO Start


Of ga naar NPO 2 extra