Over NPO Over NPO
Overzicht

NPO Cultuur

De publieke omroep brengt de magie van de zaal bij de mensen thuis. Onder de noemer NPO Cultuur bieden we via verschillende kanalen een gevarieerd pakket van nieuwe en bestaande cultuurprogramma's aan.

We laten het mes aan twee kanten snijden: inspiratie en plezier voor het publiek en een extra impuls voor de Nederlandse cultuursector. Want corona raakt ons allemaal hard. De cultuursector heeft het ongekend zwaar. Er wordt in ons land heel veel moois bedacht, geoefend en gemaakt. Om te voorkomen dat dat alles ongezien en ongehoord blijft, openen we met NPO Cultuur het grootste podium van Nederland, gevuld met muziek, dans, theater en andere culturele producties die je niet wil missen.

Samen met de omroepen en de cultuurkoepels werken we hard aan nieuwe programmering en voorstellingen. Die zullen ook op andere tv- en radiozenders worden aangeboden, zowel lineair op radio en tv als online en on demand.

Kijktips deze week

Soms lijkt het alsof het leven alleen maar gaat over debatten, leugens, halve herinneringen en mislukte formaties. Om het c-woord nog maar niet te noemen. Gelukkig zijn er dan kunstenaars die ons helpen verlangen, dromen, fantaseren. En die ons een positieve blik geven op de toekomst.
  1. Verlangen naar betere tijden in Als ik je weer zie.
  2. Simone Kleinsma kijkt weer vooruit in haar nieuwe solo.
  3. Cobra-voorman Constant Nieuwenhuys die na de oorlog droomde van zijn ideale wereld.
  4. Kunstenaar Marlou Fernanda droomt van wereldfaam, maar twijfelt of ze haar zieke moeder alleen kan laten.
  5. Plezier in het theater: Adelheid Roosen en collega’s die ons via tv het gevoel geven weer even in het theater te zijn. En een enorm creatieve familiemusical Alice in Wonderland die je nóg meer doet verlangen naar het theater. 

Meer info over de actuele programmering vind je in de laatst verschenen Nieuwsbrief van NPO Cultuur

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je niets missen van het aanbod van NPO Cultuur? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan elke week een overzicht van de hoogtepunten in je mailbox. Meld je hier aan 

NPO Start en NPO 2 extra

Op NPO Start en themakanaal NPO 2 extra zijn al veel mooie cultuurprogramma's uit ons rijk archief te vinden. Op NPO Start rangschikken we die onder diverse genres (linten), zoals Cabaret , Klassieke muziek en Cultuur voor kinderen.