Over NPO Over NPO
Overzicht

NPO Cultuur

De publieke omroep brengt de magie van de zaal bij de mensen thuis. Onder de noemer NPO Cultuur bieden we via verschillende kanalen een omvangrijk en gevarieerd pakket cultuurprogramma's aan.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je niets missen van het aanbod van NPO Cultuur? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan elke week een overzicht van de hoogtepunten in je mailbox.


Kijktips deze week

Hup Holland Hup!
Je kan er niet omheen. De televisie stikt van de oranjekleurige reclames, van de Snollebollekes juichcapes tot Wesley Sneijders bierbuik strak in trainingspak. Het Europees Kampioenschap voetballen neemt de televisie over. Ook de NPO Cultuur nieuwsbrief doet een duit in het zakje, maar dan wel op onze eigen manier: een zestal voetbalfilms die eigenlijk over heel wat anders gaan. En wees niet getreurd, er staan voldoende niet-voetbal tips in deze nieuwsbrief.
Onze tips van deze week zijn:
  1. Opium op Oerol. Cornald Maas blijft strijden vóór de culturele kunsten in het tweede digitale Oerol festival op rij.
  2. Voetbal! Maar dan anders. Denk aan een poëtische karakterschets van de keeper en de diepe maatschappelijke, verbindende rol van de sport in conflictgebieden.
  3. Vleesverlangen. Is vlees eigenlijk verslavend? Die vraag wordt gesteld in deze docu. Liefhebbers van een lekker stukje biefstuk, niet gevreesd. De documentaire is alles behalve prekerig!
  4. Serie: Outcry. Een bloedstollende true crime verhaal over een talentvolle sporter, die wordt berecht voor een misdaad die hij niet heeft gedaan. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
  5. Serie vooruit: Bloedland. In Zuid-Afrika woedt een strijd over grote stukken land die een bloederige wending dreigt te nemen. De naweeën van de apartheid dreunen door. De EO maakte hierover een driedelige serie.
En zoals altijd onderaan nog een aantal tips van programma’s die komende week op NPO 2 extra te zien zijn.

Meer info over de actuele programmering vind je in de laatst verschenen Nieuwsbrief van NPO Cultuur.

Meer over NPO Cultuur

Met het initiatief NPO Cultuur biedt de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen. De NPO heeft zenders en andere platforms opengesteld voor extra cultuuraanbod. De programma’s van NPO Cultuur zijn in de eerste helft van 2021 te zien via lineaire tv-zenders en te beluisteren via de radiozenders van de NPO, maar ook 24 uur per dag via het voor iedereen beschikbare themakanaal NPO 2 extra en on demand via de platforms NPO Luister en NPO Start.