Over NPO Over NPO
Overzicht

Jouw idee op TV

De publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ heeft een prachtige winnaar opgeleverd: Blind in Business van Tjarda Struik (35) uit Zeist. Zij won met een idee voor een programma, waarin ondernemende mensen met een visuele beperking centraal staan. 

Het idee is op 29 oktober 2021 als winnaar gekozen uit ruim 3.500 inzendingen voor de publiekspitch van NPO en MAX. Dit gebeurde tijdens een finale in de tv-studio van Omroep MAX. De tien finalisten waren enkele weken eerder tijdens een 1e pitchronde uit een ‘shortlist’ van 100 ideeën geselecteerd.

Echt tv-format
Het winnende idee zal door professionele makers van Omroep MAX worden uitgewerkt tot een echt tv-format. De winnares, zelf ondernemer en visueel beperkt, wordt bij dit proces betrokken. Daarnaast ontvangt zij een geldprijs van 2.500 euro.

Tweede kans
De jury wilde twee inzendingen nog een tweede kans bieden: een programma over studenten die werken aan innovatieve projecten (indiener: Mineke Bierens) en een documentaire over onbenutte talenten van hoogbegaafde kinderen (indiener: Sofie Govaert). Van beide ideeën wordt bekeken of ze tot een format uitgewerkt kunnen worden.

De jury bestond uit directeur Jan Slagter en Hoofd Televisie Nicolette de Wolf namens Omroep MAX en Directeur Video Frans Klein en netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler namens NPO. Ook NPO-voorzitter Shula Rijxman zat als initiator van de publiekspitch aan tafel.

Bekijk hier de aftermovie van de 1e pitchronde en de finale

poms video: WO_NPO_16683539

Initiatief
De oproep voor deelname aan de publiekspitch ‘Jouw idee op tv’ werd in 2020 gedaan. De NPO wilde met het initiatief de band tussen de publieke omroep en het publiek versterken door kijkers rechtstreeks bij de programmering te betrekken. En met succes. In één maand tijd kwamen ruim 3.500 inzendingen binnen. Door de coronapandemie moest de afronding een jaar worden uitgesteld.

Vervolg
NPO en MAX hebben uitgesproken graag met de publiekspitch door te willen gaan. Wanneer dit zal plaatsvinden is nog niet bekend.