Over NPO Over NPO
Overzicht

Achtergrondinformatie NPO MediaModule (NMM)

Voor het ontwikkelen en produceren van een kwalitatief goed programma zijn - naast creativiteit en bevlogenheid - kennis, ervaring en vakmanschap noodzakelijk. Het proces van ontwikkeling en productie beslaat maanden, soms jaren, vereist de medewerking van een groot aantal vakmensen (makers, redactie, productie, crew, etc.) en is kostbaar.

Een leuk programma-idee is nog geen goed programmavoorstel. NPO heeft niet de middelen om iedereen met een programma-idee te helpen en te ondersteunen. De NMM staat daarom alleen open voor de landelijke publieke omroepen en voor contentproducenten die aantoonbaar ervaring hebben met het produceren van televisie-/online producties. Vakbekwaamheid dient te worden aangetoond op basis van gerealiseerde producties van min of meer vergelijkbare omvang en complexiteit.

Criteria voor producenten
Voor het aanvragen van een gebruikersaccount door een producent gelden de volgende criteria:

  1. De producent is aangesloten bij de NCP (Vereniging van Nederlandse Content Producenten) en/of NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie) en/of DDG (Dutch Directors Guild),
  2. Of – indien dit niet het geval is - heeft in de afgelopen vijf jaar aantoonbaar een of meerdere televisieproductie(s) gemaakt voor een landelijke Nederlandse publieke omroep of een landelijke Nederlandse commerciële omroep.

Eén hoofdaccount
Per organisatie kan één account worden aangevraagd. NPO zal de aanvraag zo snel mogelijk toetsen, waarna, indien aan een van de bovenvermelde criteria wordt voldaan, het gebruikersaccount wordt geactiveerd.
Het gebruikersaccount is bestemd voor degene die namens de organisatie de  contactpersoon is voor NPO en daarmee tevens voor zijn of haar organisatie de hoofdbeheerder is van het account. De hoofdbeheerder is geautoriseerd om interne accounts toe te wijzen en aan te maken. Deze interne accounts kennen twee varianten:

  1. beheerder
  2. gebruiker

De hoofdbeheerder én de beheerders kunnen programmavoorstellen (pitches) naar NPO versturen, desgevraagd aanvullende informatie toevoegen of een reeds verstuurd voorstel annuleren.

Gebruikers kunnen in het systeem de pitches alleen voorbereiden voor de hoofdbeheerder of beheerders.

Interne accounthouders kunnen alle bij NPO aangeboden voorstellen van de eigen organisatie inzien en de status ervan bekijken.

Inloggen met Google Authenticator
Het inloggen op NMM kent vanwege beveiligingsdoeleinden een zogenaamde “Two Factor authenticatie”. Dit wil zeggen dat na het inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord om een tokennummer wordt gevraagd. Dit tokennummer wordt automatisch gegenereerd via Google Authenticator (GA). Om hiervan gebruik te maken is het van belang dat  de GA-App op de mobiele telefoon wordt geïnstalleerd. Deze applicatie is gratis te installeren en beschikbaar op zowel iPhone- als Android-toestellen. Er is geen Google-account voor nodig.

De stappen voor het installeren van de GA-App:

  1. Download de GA-App op je iPhone of iPad via de Apple-/Android-store.
  2. Open de GA-App en druk op 'configuratie starten'
  3. Kies voor ‘streepjescode scannen’.
  4. De telefoon vraagt nu of GA de camera mag gebruiken. Accepteer dit.
  5. Bij de eerste keer dat in NPO Pitch wordt ingelogd, verschijnt een QR-code in beeld, die met de GA-App moet worden gescand. Dit is een eenmalige handeling.
  6. Vanaf nu zal bij het inloggen in NPO Pitch in de GA-App een 6-cijferige code zichtbaar zijn waarmee kan worden ingelogd.
Terug naar Home NPO MediaModule