Over NPO NPO Start
Overzicht

Workshop Ethisch Design

Heb jij in het dagelijkse werk te maken met beslissingen over het design van digitale producten? Dan is de workshop Ethisch Design iets voor jou!

Wanneer:     donderdag 16 januari
Waar:             Roast (Kerkbrink 2-d in Hilversum)
Hoe laat:       13.30 uur - 17.00 uur

Innovatie- en online leads, designers en producteigenaren maken veel afwegingen, met soms ethische consequenties. Denk aan het wel of niet garanderen van de privacy van ons publiek, of het bieden van optimale, positief bestede tijd (time well spent) in plaats van het maximaliseren van het aantal interacties met onze producten. Het is daarom belangrijk dat wij ons extra bewust zijn van de waarden die we overbrengen, niet alleen in onze content, maar ook in onze interactieve producten.

Samen met Waag organiseren wij een interactieve workshop, waarin je leert rekening te houden met ethische waarden bij het ontwerpen van nieuwe producten. Joost Negenman, privacy officer bij NPO, legt uit welke uitgangspunten we als NPO hanteren rond privacy en Geert-Jan Bogaerts vertelt welke waarden de VPRO meeweegt tijdens de ontwikkeling van PublicSpaces.

De workshop is voor iedereen die in het dagelijkse werk te maken heeft met beslissingen over het design van digitale producten. Geef je uiterlijk 6 januari op via innovatie@npo.nl. Er zijn maximaal 30 plaatsen vrij voor deze workshop, dus wees er snel bij! Vanwege de kosten is inschrijving niet vrijblijvend: we vragen voor elke afzegging na 6 januari om zelf vervanging te regelen.

Ken je nog iemand die geïnteresseerd is in deze workshop? Stuur deze uitnodiging dan gerust door.