Over NPO NPO Start

open NPO

scroll naar beneden

Open voor iedereen

NPO is open voor iedereen. Want NPO is van en voor iedere Nederlander. We maken programma’s en online content die nieuwsgierig maken, prikkelend zijn en die onafhankelijk van politiek en commercie worden gemaakt.

Begrip

NPO zorgt voor meer begrip van zaken en voor elkaar. Dat kan alleen als je echt open bent: open voor elkaar en voor de wereld om ons heen. Dat brengt Nederland verder. En dat maakt NPO onmisbaar voor Nederland en voor alle Nederlanders. Elke dag weer.

Het hele verhaal

NPO brengt Nederland het hele verhaal. Als dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. En als podium waar Nederland zijn taal, cultuur en identiteit viert.

Impact

NPO weet Nederland niet alleen te bereiken maar ook te raken. Met programma’s die maatschappelijke of persoonlijke impact hebben. En dat brengt Nederlanders met elkaar samen: oud en jong, links en rechts, gevestigden en nieuwkomers.

Nieuwsgierig

Onze programma’s en online content maken nieuwsgierig. Naar andere meningen, culturen en de maatschappij. Want NPO staat open voor alle geluiden in de samenleving. We leveren een bijdrage aan de weerspiegeling van verschillende bevolkingsgroepen en we maken onze programma’s vanuit een duidelijke maatschappelijke en culturele betrokkenheid.

Prikkelend

Onze programma’s prikkelen en hebben impact. Ze leveren een bijdrage aan een open maatschappij, de sociale samenhang en de kwaliteit van democratie en samenleving. Ook stimuleren ze de culturele participatie en de persoonlijke groei van alle Nederlanders.

Onafhankelijk

Onze programma’s zijn onafhankelijk. Ze komen zonder commerciële en politieke invloeden tot stand. De informatie is betrouwbaar en ons aanbod is oorspronkelijk en herkenbaar voor iedereen.