Over NPO NPO Start
Overzicht

Youssef Eddini

Youssef Eddini is sinds 1 februari 2017 Directeur Marketing bij de NPO. Eddini (1968) was hiervoor Director Corporate Communications bij Ziggo, van 2009 – 2016 was hij Hoofd Marketing & Communicatie bij de NOS.

Eddini maakt per 1 feburari 2017 als Directeur Marketing deel uit van de directie van de NPO. Hij is onder andere verantwoordelijk voor Merk & Marketingstrategie, Publieksonderzoek, Marketing Intelligence, Marketing Communicatie, Corporate Communicatie en Digital Media Management.

"Ik kijk ernaar uit om, vanuit de verschillende communicatie-disciplines, een bijdrage te leveren aan de verdere versterking van het merk NPO. De NPO vertegenwoordigt een spilfunctie in het op gang brengen en voeren van maatschappelijke discussies, waarbij iedereen welkom is om mee te praten. Ik zie het als mijn missie om te laten zien hoe de NPO samen met omroepen die rol met verve op zich neemt en uitvoert."

Bij de NOS heeft Eddini gewerkt aan de herpositionering en het versterken van het NOS-merk, met als resultaat dat de NOS in 2014 werd uitgeroepen tot het sterkste mediamerk van Nederland.

Bij Ziggo heeft hij de afdeling Corporate Communicatie nieuw leven ingeblazen door deze te herstructureren en een pro-actief communicatiestrategie door te voeren. Eddini werkte eerder als hoofd communicatie bij Strukton, KLM en Transavia en was hij als communicatieprofessional werkzaam bij de politieregio's Utrecht en Rotterdam-Rijnmond.