Over NPO NPO Start
Overzicht

René van Baaren

Sinds juni 2008 is René van Baaren (1964) Netmanager bij BVN. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de strategie en programmering van deze publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland.
René van Baaren begon zijn loopbaan in 1985 bij NOS radio, vervolgens is hij in diverse functies werkzaam geweest bij respectievelijk het NOB, Veronica en de NPO.

Bij BVN heeft hij diverse vernieuwingen doorgevoerd op het gebied van programmering en distributie. Zoals het online beschikbaar maken van BVN, restylen van de zender, het uitbreiden en optimaliseren van de programmering en het invoeren van vertraagd uitzenden via sommige satellieten (zodat de programmering ook in andere werelddelen op gunstige tijden te zien is).

De stichting BVN is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT). BVN biedt een aanbod waarbij nieuws, actualiteiten en evenementen centraal staan. Daarnaast is er ook een kwalitatief aanbod van programma’s die informeren, inspireren, amuseren en zich onderscheiden. Inmiddels is BVN uitgegroeid tot een televisiezender die over de hele wereld via satelliet en internet te ontvangen is.