Over NPO NPO Start
Overzicht

Marije Schuring

Sinds 2012 is Marije Schuring Directeur Financiën. Samen met haar team draagt ze zorg voor de financiële sturing en verantwoording van de NPO-organisatie en van de publieke omroep als geheel. Daar is in toenemende mate aandacht voor – en terecht, vindt Marije.
Marije Schuring studeerde in 1999 af als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze doorliep een tweejarig traineeship bij PCM Uitgevers, waarna ze doorgroeide tot accountmanager bij het KlantKennisCentrum. In 2002 trad ze in dienst bij de Gemeente Rotterdam als (financieel) beleidsadviseur voor toenmalig burgemeester Ivo Opstelten. Ze verliet het Rotterdamse stadhuis voor de rol van manager bij Deloitte, in financial management & control binnen de corporate consulting divisie. In 2009 maakte Marije de overstap naar de Nederlandse Publieke Omroep.

‘Als publieke omroep moeten we het maximale halen uit elke euro die we tot onze beschikking hebben, zeker in een veranderend medialandschap in tijden van bezuinigingen. Het is belangrijk dat we heldere, meetbare ambities formuleren en inzicht hebben in onze kosten. Transparantie staat hierbij voorop: mensen moeten kunnen zien waar wij ons geld aan uitgeven en waarom wij dat doen. Zelf vind ik het vooral belangrijk om te laten zien dat de publieke omroep waar voor zijn geld levert en dat we de budgetbijdrage vanuit de overheid waard zijn. Dat ik het vertrouwen heb gekregen om over dit budget te waken, vind ik best bijzonder. Tijdens uitstapjes met vrienden beheer ik ook altijd de gezamenlijke pot, maar bij de NPO zijn de bedragen en belangen toch net iets groter.’