Over NPO NPO Start
Overzicht

Frans Klein

Sinds mei 2014 is Frans directeur Televisie bij de Nederlandse Publieke Omroep. Samen met de netmanagers en de omroepen stelt hij de programmering samen voor NPO 1, 2 en 3, Zapp, Zappelin en NPO.nl. Daarnaast houdt hij zich bezig met beleidsontwikkeling en onderhoudt hij namens de directie TV het contact met externe relaties, zoals de politiek, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Frans Klein werkte ruim 25 jaar bij de VARA. In die periode vervulde hij talloze functies, variërend van medewerker bij de afdeling klassieke muziek tot hoofd planning en productie. Hierop volgde benoemingen tot adjunct directeur radio & televisie (1998), directeur productie & nieuwe media (2000) en uiteindelijk directeur van de omroep (2004). In deze hoedanigheid stond hij begin 2014 aan de wieg van fusieomroep BNN-VARA. 


"Mijn doel voor de komende jaren is dat we relevant blijven en nog relevanter worden. Dat we programma’s maken die onomstreden van publieke waarde zijn en in de optelsom het gehele Nederlandse publiek bereiken. Ons aanbod moet van en voor iedereen zijn. Het leuke aan deze baan vind ik dat je op een plek zit die bepalend is voor het aanbod. Wat ik doe heeft invloed op wat kijkers te zien krijgen, en dat is heel eervol. Wat mij betreft zijn we bij de NPO echt bevoorrecht dat we het Nederlandse publiek mooie programma’s mogen serveren. En wat is er nou mooier dan elke dag televisie maken als je zelf televisieverslaafd bent?’"