Over NPO NPO Start
Overzicht

Social Media Redacteur NPO Start

Datum: 17 april 2018

Voor het team Video on demand, onderdeel van de Directie Video, zoeken we een proactieve en creatieve: Social Media Redacteur NPO Start (36 uur)

NPO Start is het grootste Nederlandse vod platform waar alle programma’s van de NPO live en on demand te zien zijn. Om alle Nederlanders te attenderen op dit aanbod zijn we op zoek naar een social content curator. Speerpunten zijn bingen, live kijken en natuurlijk NPO Start als hét startpunt om te kijken. Het betreft een redactionele functie die als zwaartepunt (het beheer van) social media heeft, maar zich daar niet tot beperkt.


Wat ga je doen?
Als social content curator werk je nauw samen, bijvoorbeeld bij het bepalen van de contentkalender, met de curatiemanager, de content curatoren en de marketeers. Je bent samen met je NPO Start-collega’s verantwoordelijk voor de uitvoering van de contentstrategie en het bereik van NPO Start inclusief de sociale media kanalen. Op social heb jij daarin de lead en publiceer je dagelijks content op de huidige en nieuwe sociale media accounts met een beoogde conversie naar NPO Start. Je legt contacten met omroepen om content te verkrijgen, maar maakt ook gebruik van de promo’s van NPO Start of bedenkt zelf nieuwe vormen voor social. Natuurlijk analyseer je de gemaakte posts en doe je voorstellen voor verbetering. Je adviseert de curatiemanager over de te volgen social media strategie en je werkt nauw samen met de marketeers voor de campagnes. In deze rol maak je onderdeel uit van het content curatie team en draag je bij aan de redactiepoule van NPO Start.

Wat verwachten wij van je?
Social zit in je DNA. Je weet precies wanneer er een nieuwe ontwikkeling op social plaatsvindt en wat dat voor NPO Start kan betekenen. Je bouwt de huidige en de nieuwe social kanalen van NPO Start uit tot een onmisbaar merk op social. Je bent proactief en komt dus zelf met ideeën, zowel adviserend, creatief als inhoudelijk. Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van communicatie/marketing/branding en hebt minimaal 3 jaar werkervaring bij een social bureau of hebt gewerkt als social media redacteur of marketeer. Je hebt grote affiniteit met de programma’s van de NPO. Uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed overweg met Photoshop en vindt het daarnaast interessant om de resultaten van je kanalen te analyseren.

Wat bieden wij?
Het betreft een fulltime functie voor 36 uur die is ingedeeld in salarisklasse F van de CAO voor het omroeppersoneel. Je hebt een vast werkpatroon, maar de diensten (8 uur per dienst) kunnen verschillen per dag. De werktijden liggen tussen 6:00 - 22:00 uur doordeweeks en een keer in de maand in het weekend. Het betreft een aanstelling van 1 jaar met de intentie tot een vast dienstverband daarna.


Geïnteresseerd?
Reageer dan met motivatie en CV vóór 29 april 2018 via het formulier, t.a.v. Merijn de Jonge, HR Business Partner. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Esther Laan, Curatiemanager via Esther.Laan@npo.nl of 035 677 2681.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer nu