Over NPO NPO Start
Overzicht

Data Engineer (32-36 uur)

Datum: 12 januari 2018

Bij de NPO werkt een team van developers aan de toekomst van de Publieke Omroep. We verzamelen realtime data over het gebruik van onze programma’s en producten en bouwen algoritmes voor het aanbevelen van video en personalisatie diensten. Zie ons als de afdeling advanced analytics. We beheren ons eigen cluster in de cloud en schrijven onze eigen software voor event collectie. We zijn ervan overtuigd dat het werk dat we doen belangrijk is. Omdat een sterke Publieke Omroep belangrijk is. Een Publieke Omroep die met zijn tijd meegaat en de gebruikers goede suggesties geeft voor programma’s die ze graag willen zien. Maar we geloven niet in clickbait. Vinden dat optimalisatie verder gaat dan een hogere conversie. Dat de privacy van onze gebruikers nooit mag lijden onder de doelen die wij onszelf stellen. De NPO is van en voor iedereen: daarom zoeken wij collega’s die door achtergrond, kijk op de wereld en persoonlijke ervaring meerwaarde aan onze organisatie bieden.

Spreekt je dat aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Wat zijn de werkzaamheden?

 • Je ontwerpt, onderhoudt en bewaakt onze cloud omgeving, de structuur van databases en gedistribueerde systemen en brengt hierover gevraagd en ongevraagd advies uit.
 • Je verwerkt complexe datasets vanuit zeer diverse bronnen om op basis hiervan de relevante data te destilleren, vertaalt deze data en maakt deze beschikbaar voor verdere verwerking.
 • Je werkt samen met de data scientists om experimenten en algoritmes op te zetten en verbeteren.
 • Je volgt ontwikkelingen op het gebied van big data en weet deze te vertalen naar nuttige toepassingen.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding met een Bèta-achtergrond;
 • Kennis en ervaring met cloud omgevingen in het algemeen en de Google Cloud in het bijzonder;
 • Kennis en ervaring met Python en Java;
 • Ervaring met het Hadoop ecosysteem, Apache Spark, Bigtable, BigQuery en Scala is een pré;
 • Affiniteit met big data en advanced analytics;
 • Je voelt je thuis in een klein team met veel vrijheid om eigen keuzes te maken. Je draagt daarvoor zelf de verantwoordelijkheid en je staat stevig in je schoenen;
 • Je bent gedreven en resultaatgericht.

Wat bieden wij?

We bieden je een kans en uitdaging binnen een groeiend team, die onder andere haar bijdrage levert aan een van de grootste videoplatformen van Nederland. We geven je de ruimte om jezelf te ontplooien en te werken met de nieuwste technieken in een zelf organiserend team. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het volgen van een training. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel en afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring.

Geïnteresseerd?

Reageer dan nu op deze vacature t.a.v. Merijn de Jonge, HR Business Partner. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Just (just.vervaart@npo.nl of 06-21449187).

Solliciteer nu