Over NPO Over NPO

open NPO

scroll naar beneden

Open voor elkaar

NPO is open - voor iedereen en voor elkaar. We maken programma’s en online content die nieuwsgierig maken, prikkelend zijn en die onafhankelijk van politiek en commercie worden gemaakt.

Begrip

NPO zorgt voor meer begrip - begrip van zaken en voor elkaar. Dat kan alleen als je echt open staat voor alle geluiden in de samenleving. Dat brengt Nederland verder. En dat maakt NPO onmisbaar voor alle Nederlanders. Elke dag weer.

Het hele verhaal

NPO brengt Nederland het hele verhaal. Als dagelijkse bron van informatie, inspiratie en ontspanning. En als podium waar Nederland zijn cultuur en identiteit laat zien.

Impact

NPO weet Nederland te raken. Met programma’s die maatschappelijke of persoonlijke impact hebben. Dat brengt Nederlanders samen: oud en jong, links en rechts, gevestigden en nieuwkomers.

Nieuwsgierig

Onze programma’s maken nieuwsgierig - nieuwsgierig naar andere meningen, inzichten, drijfveren en culturen. We maken onze programma's vanuit een duidelijke maatschappelijke betrokkenheid en weerspiegelen daarmee de vele stromingen in onze samenleving.

Prikkelend

Onze programma’s prikkelen en hebben impact. Ze leveren een bijdrage aan een open maatschappij, aan sociale samenhang en aan de kwaliteit van onze democratie. Ook stimuleert NPO de culturele participatie en de persoonlijke groei van alle Nederlanders.

Onafhankelijk

Onze programma’s zijn onafhankelijk. Ze komen zonder commerciële en politieke invloeden tot stand. De informatie is betrouwbaar en ons aanbod is oorspronkelijk en herkenbaar voor alle Nederlanders.