Over NPO NPO Start
06 augustus 2019

Documentaire jaagt debat over homoseksualiteit en geloof aan

Wat als je homoseksueel bent en tegelijkertijd gelooft dat het liefhebben van iemand van hetzelfde geslacht een zonde is?

In de PowNed-documentaire OMG dook programmamaakster Vera Verzijl in het leven van christelijke homoseksuelen die vechten tegen hun geaardheid en kiezen voor God.

Fragmenten van het programma maakten online veel tongen los. Alleen al op de Facebook-pagina leverde de documentaire 558.000 views en 3.387 reacties op. Ook ontving omroep PowNed brieven van mensen die zich door het programma geraakt en/of geïnspireerd voelden.

Inhoud documentaire
Keesjan uit Goeree-Overflakkee heeft homoseksuele gevoelens, maar is intussen wel getrouwd met Jacoline en heeft drie kinderen. Ook Gert heeft in een vergelijkbare situatie gezeten, hij was 33 jaar getrouwd met een vrouw en bad talloze keren tot God om zijn gevoelens voor mannen weg te nemen. Geert-Jan daarentegen deed vroeger alles wat God verboden heeft en stond middenin de gayscene. Tegenwoordig wijdt hij zijn leven aan God en verzet hij zich tegen zijn verlangens naar een man. Tot slot komen Linda en Bert aan bod. Linda valt op vrouwen, maar is getrouwd met Bert. Ze zijn al jaren zielsgelukkig en hebben vier kinderen. Linda kampte met ontbrekende seksuele gevoelens in haar huwelijk met Bert. Ze bleek lesbische gevoelens te hebben, en inmiddels ook seksuele gevoelens te hebben binnen haar huwelijk.

Docu gemist? Kijk hier terug op NPO Start