Over NPO NPO Start
10 oktober 2019

Archief NPO toegankelijk voor onderwijs

Het Instituut Beeld en Geluid heeft op 10 oktober het educatieve platform 'Beeld en Geluid op school' gelanceerd. Het complete media-archief van de Publieke Omroep is hiermee toegankelijk voor alle Nederlandse scholieren en docenten, van de basisschool tot de universiteit.

Het gaat om een samenwerking tussen Beeld en Geluid en de NPO. Docenten kunnen hun lessen leuker en beter maken door gebruik te maken van het digitale onderwijsplatform, waar meer dan 100.000 video- en audiofragmenten klaarstaan. De content is alleen via de dienst van Beeld en Geluid te vinden, in verband met de rechten op de programma's. Dit nieuwe platform vervangt de eerdere platforms Teleblik en Academia en is voor gebruikers helemaal gratis.

Filmpje
NPO-voorzitter Shula Rijxman laat in een filmpje zien wat er zoal in het archief ligt opgeslagen.  "Beelden van aangrijpende gebeurtenissen, zoals 9/11, maar ook actuele zaken, zoals het boerenprotest van onlangs. Handig als je als student een werkstuk moet maken of onderzoek moet doen", aldus Shula Rijxman.

Bekijk hier het filmpje met Shula Rijxman.

Bezoek hier de portal van Beeld en Geluid