2017 - NPO - credits Jan Willem van Hofwegen - 004
Hoofd content

Redacteur Online (npo3.nl)

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen. De NPO staat voor een brede publieke omroep met programma’s die informeren, inspireren en amuseren.

Wij zorgen voor de programmering en de distributie van programma’s via radio-, televisie-, internet- en (digitale) themakanalen. Omroepen en hun programmamakers vormen de creatieve en inhoudelijke bron voor een rijk en gevarieerd media-aanbod. Samen met hen werkt de NPO continu aan vernieuwing en zoeken we nadrukkelijk de interactie met de kijker en luisteraar.

De NPO staat als organisatie midden in een sterk veranderend medialandschap. We spelen scherp in op nieuw mediagedrag en digitalisering. Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet, en die vraagt om visie, samenspel, verbinding en daadkracht.

De NPO is op zoek naar een: Redacteur Online npo3.nl

NPO3.nl is gestart in juli 2015, is het verfrissende en herkenbare online startpunt voor jongerencontent en bestaat uit zowel (bonusaanbod rond) de lineaire programmering als nieuwe, webonly content zoals webseries. Inmiddels trekt de site 1,5 á 2 miljoen bezoekers per maand. NPO3.nl fungeert als “hub” naar alle content en merken voor jongeren (13-34 jaar) binnen de publieke omroep en werkt daarin nauw samen met NPO 3FM, FunX, het themakanaal NPO 3 XTRA en alle plussites en social accounts van de mediaomgeving van NPO 3. Naast gidsen is interactie en participatie een belangrijke functie.


Wat ga je doen?

Samen met vier online specialisten ben je verantwoordelijk voor het online bereik van NPO 3 op npo3.nl en de sociale kanalen. Volgens een vast contentritme zorg je dat de website en social media accounts op verschillende momenten van de dag zijn voorzien van de juiste content zoals artikelen, programma’s en fragmenten. Hierdoor creëer je maximale vindbaarheid van de content van NPO 3 en weet hiermee de doelgroep te binden.

Je denkt mee over nieuwe online formats, geeft invulling aan de contentplanning en levert input voor de vernieuwing van het platform. Doorlopend volg je de statistiek, onderhoud je contact met de verschillende omroepen en redacties van zenders als FunX en NPO 3FM. Je komt te zitten in het NPO gebouw en maakt deel uit van het portalteam NPO 3 waar je wordt aangestuurd door de Product Manager Online NPO 3.


Wat verwachten wij van jou?

Je bent een allround online redacteur die de kennis en vaardigheden die daarbij horen meeneemt. Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting media of journalistiek. Werken met verschillende content management systemen gaat je gemakkelijk af. Het is handig wanneer je weet hoe een website technisch is opgebouwd. Verder kan je moeiteloos foto’s bewerken en heb je wel eens video gemonteerd.

Inhoudelijk ben je een early adopter en bent goed op de hoogte van de mogelijkheden online. Je snapt hoe jongeren media gebruiken en kan hierop aansluiten met boeiende content. Door een gevoel voor wat trending is of kan worden weet jij de juiste content te maken of te selecteren. Verder ben je in staat om creatief mee te denken over nieuwe concepten, formats en vernieuwing van de online omgeving van NPO 3. Aan de hand van statistiek weet je de conversie en prestaties online te verbeteren. Uiteraard schrijf je foutloos Nederlands.


Wat bieden wij?

Je gaat in een fulltime functie van 36 uur deel uitmaken van een jong team dat dagelijks de online wereld van NPO 3 vormgeeft. Wij bieden je de kans en uitdaging om mee te bouwen aan deze omgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel en in lijn met de zwaarte van de functie. De functie wordt in eerste instantie ingevuld  tot en met 31 december 2017. Bij wederzijdse tevredenheid maak je ook in 2018 deel uit van het team.


Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV o.v.v. vacaturenummer 011

naar vacature@npo.nl t.a.v. Marjolein van Erven. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Robert Zuijderduin, Portalmanager NPO 3, via robert.zuijderduin@npo.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld