2017 - NPO - credits Jan Willem van Hofwegen - 004
Hoofd content

Medewerker Inkoop en Aanbesteding (36 uur)

De Directie Financiën (DF) van de NPO is een relatief jonge directie die volop in ontwikkeling is. De Directie bestaat uit de afdelingen Financieel Administratieve Zaken, Financial Reporting & Control, Financial Business Development, Programmamanagement en Inkoop & Aanbesteding.

De NPO wordt geconfronteerd met een toename van administratieve lasten, opgelegd vanuit de Aanbestedingswet; anderzijds ontstaat er in de lijnorganisatie steeds meer behoefte aan advies en ondersteuning door de afdeling I&A. Daarom wordt hard gewerkt aan de verdere professionalisering van het inkoopproces.

Voor de Directie Financiën zijn wij op zoek naar een: Medewerker Inkoop en Aanbesteding (36 uur)


Wat zijn de werkzaamheden?

Als medewerker Inkoop en Aanbesteding ben je de administratieve spin in het web, die als vraagbaak dient, informatie helpt ontsluiten en de basis infrastructuur (processen, procedures, handleidingen) up to date houdt.

Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van inkoopprocessen en –adviseurs op de volgende gebieden:

·  Het controleren van juiste registratie en aanpak van opgevoerde bestellingen en contracten. Je beoordeelt de ingevoerde bestellingen op juistheid en biedt de helpende hand waar nodig.

·  Het functioneel beheren en ontsluiten van informatie uit diverse (ICT) platforms. Je zorgt dat gebruikers van de verschillende systemen toegang hebben tot up to date handleidingen en procesbeschrijvingen. Daarin biedt je ook de nodige gebruikersondersteuning. Je denkt mee over verbeteringen in het inkoopproces.

·  Je zorgt dat (adhoc en periodiek) managementinformatie wordt opgeleverd waarmee kan worden gestuurd op het inkoopproces.


Wat verwachten wij van je?

Je verantwoordelijkheden vragen erom dat je kritisch sparringpartner bent van je collega’s binnen en buiten I&A. Van nature ben je nauwkeurig ingesteld. Ook zoek je altijd naar mogelijkheden om processen te verbeteren en proactief in het aandragen van concrete oplossingen. Je bent een teamspeler en behulpzaam. Je contactuele vaardigheden zorgen ervoor dat mensen je weten te vinden. Daarbij ben je ook in staat zelfstandig te werken en je tijd effectief in te zetten.

·  Enkele jaren ervaring met werken op een inkoopafdeling in een operationele functie;

·  Relevante werkervaring op inkoopgebied, binnen het publieke domein is een pré;

·  Ervaring in werken met ERP pakket noodzakelijk, ervaring met Oracle is een pré;

·  Basiskennis van reguliere inkoopprocessen;

·  Kennis van benodigde computerprogramma’s, tenminste aanbestedingsplatforms en Excel;

·  Ervaring, dan wel affiniteit met bieden van gebruikersondersteuning;

·  Een afgeronde relevante opleiding op minimaal MBO+ niveau;

·  Een (afgeronde) inkoopopleiding, zoals Nevi Mil 1 en 2 is een pré.


Wat bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. De functie is ingedeeld conform de CAO voor het Omroeppersoneel en daarbij hoort een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.


Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV vóór 29 maart 2017 naar vacature@npo.nl, t.a.v. Maria Patti, HR Business Partner. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Marjanka van Ommen, Manager I&A via marjanka.van.ommen@npo.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.