NPO Vlaggen
Hoofd content

Java Developer (32-36 uur)

Mijn naam is Just en met een team van gedreven developers werk ik aan de toekomst van de Nederlandse Publieke Omroep. Wij zijn het zogenoemde 'big data’-team bij de NPO. We onderhouden ons eigen Hadoop cluster op eigen hardware. We schrijven onze eigen software voor event collectie. We bouwen algoritmen voor het aanbevelen van video en audio. We ontwikkelen personalisatiediensten voor nieuwsbrieven en notificaties. We verdienen geen €100.000 per jaar maar hoeven dan ook geen hotelkamers te verkopen. We rijden niet in leaseauto’s maar hebben wel een laptop en mobiel van de zaak, vakantiegeld, kerstpakket en een 13e maand. We zijn dus zeker niet zielig. Allesbehalve!

Want we zijn ervan overtuigd dat het werk dat we doen belangrijk is. Omdat dit land, zeker in deze tijden, een sterke Nederlandse Publieke Omroep verdient. Een Nederlandse Publieke Omroep die relevant is en blijft. Door mee te gaan met zijn tijd en een persoonlijk aanbod te leveren waar het publiek op zit te wachten. Zoals goede suggesties voor programma’s die ze graag willen zien. We geloven daarbij niet in clickbait en vinden dat optimalisatie niet altijd gaat over een hogere conversie maar over toevoegen van waarde. Dat de privacy van onze gebruikers nooit mag lijden onder de doelen die wij onszelf stellen. Spreekt dat je aan? Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet. Op dit moment zoeken we een: Java Developer (32-36 uur)


Wat zijn de werkzaamheden?

Je verzamelt van complexe datasets vanuit zeer diverse bronnen de relevante data binnen de systemen om deze voor de afdeling Marketing Intelligence beschikbaar te maken voor verdere verwerking.

Heel concreet betekent dit de volgende werkzaamheden:

 • Je ontwerpt, onderhoudt en bewaakt - met overzicht over en inzicht in de samenhang van uiteenlopende toepassingen - het big data cluster, de structuur van databases en gedistribueerde systemen en brengt hierover gevraagd en ongevraagd advies uit.

 • Je analyseert complexe datasets vanuit zeer diverse bronnen om op basis hiervan de relevante data te destilleren en vertaalt deze data c.q. maakt deze beschikbaar voor verdere verwerking binnen de systemen van de afdeling Marketing Intelligence.

 • Je werkt samen met de Data Scientist om experimenten naar productie te krijgen waarbij performance en stabiliteit van groot belang zijn.

 • Je volgt alle mogelijke ontwikkelingen op het gebied van big data en weet deze door engineering te vertalen naar/realiseren in diverse voor de NPO benodigde systemen en technologie en overige innovatieve gebruiksmogelijkheden.


Wat verwachten wij van jou?

 • Afgeronde HBO/WO opleiding met een Bèta-achtergrond;

 • Kennis en ervaring met NoSQL databases en Java;\

 • Ervaring met het Hadoop ecosysteem, Apache Spark, Cassandra, Scala en Elasticsearch is een pré;

 • Affiniteit met big data;

 • Je bent vernieuwend en je kunt out of the box denken;

 • Je bent een positieve collega die gericht is op samenwerking in een klein hecht team;

 • Je staat sterk in je schoenen, je bent gedreven en resultaatgericht;

 • En je voelt je betrokken. Kortom, het kan je wat schelen!


Wat bieden wij?

We bieden je een kans en uitdaging om mee te bouwen aan een nieuwe afdeling, die onder andere haar bijdrage levert aan een van de grootste Video on Demand platformen van Nederland. Je krijgt de mogelijkheid om je stempel te drukken op de online toekomst van de Publieke Omroep in Nederland en, dankzij onze samenwerking binnen de European Broadcasting Union, zelfs daarbuiten. We geven je de ruimte om jezelf te ontplooien en te werken met de nieuwste technieken in een zelf organiserend team. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel en in lijn met de zwaarte van de functie. Standplaats: Hilversum.


Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV onder vermelding van vacaturenummer 004 naar: vacature@npo.nl, t.a.v. Just Vervaart. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Just via just.vervaart@npo.nl of 06-21449187.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. (En dat menen we!)