2017 - NPO - credits Jan Willem van Hofwegen - 004
Hoofd content

Inkoopadviseur (36 uur)

De Directie Financiën (DF) van de NPO is een relatief jonge directie die volop in ontwikkeling is. De directie bestaat uit de afdelingen Financieel Administratieve Zaken Financial Reporting & Control, Financial Business Development, Programmamanagement en Inkoop & Aanbesteding. Er wordt hard gewerkt aan de verdere professionalisering van het inkoopproces en er ontstaat in de organisatie steeds meer behoefte aan advies en ondersteuning door de afdeling I&A.

Binnen het team Inkoop & Aanbesteding zijn wij daarom op zoek naar een: Inkoopadviseur (36 uur)


Wat zijn de werkzaamheden?

Als Inkoopadviseur werk je aan de begeleiding en verbetering van het inkoopproces binnen de NPO.

Je adviseert de bij jouw portefeuille behorende NPO-afdelingen in inkoop- en Europese aanbestedingstrajecten en bent verantwoordelijk voor de operationele uitvoering daarvan. Je bent strategisch en tactisch sparringpartner van de budgethouders vanaf het moment van het formuleren en uitzetten van marktvragen, het voeren van onderhandelingen tot en met het organiseren van het beheer van contracten. Je kunt je verplaatsen in het belang van zowel de interne klant als de gehele organisatie en brengt verschillende partijen bij elkaar. Je informeert de organisatie over de ontwikkelingen op het gebied van (Europese) aanbestedingswet- en regelgeving. Je denkt en werkt mee aan de verdere professionalisering van een rechtmatig en doelmatig inkoopproces. Je werkt accuraat, volgens geldende richtlijnen, en bent in staat in voorkomende gevallen lopende aanbestedingsprocedures van je teamgenoten over te nemen.


Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, aangevuld met NEVI 1 en/of 2 of een vergelijkbare inkoopopleiding. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het begeleiden en uitvoeren van inkoop- en Europese aanbestedingstrajecten binnen een publieke organisatie. Je beschikt over brede kennis als het gaat om aanbestedingsprocedures en (Europese) wet- en regelgeving. Je hebt kennis van en ervaring met gebruikelijke informatiesystemen, zoals Negometrix en TenderNed.

Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en goede contactuele eigenschappen. Je weet te verbinden en vraagstukken vanuit meerdere perspectieven te benaderen. Je bent een echte teamspeler, maar ook goed in staat om zelfstandig te werken. Een goed analytisch en probleemoplossend vermogen en een resultaatgerichte en flexibele werkhouding zijn van groot belang. Verder heb je een professionele instelling en heb je een groot vermogen tot plannen en organiseren.


Wat bieden wij?

Het gaat om een fulltime (36 uur) functie die is ingedeeld conform schaal H binnen de CAO voor het Omroeppersoneel. Daarbij hoort een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract. Standplaats is Hilversum.


Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV o.v.v. vacaturenummer 005 vóór 28 maart a.s. naar: vacature@npo.nl t.a.v. Maria Patti, HR Business Partner. Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Marjanka van Ommen, Manager I&A, via marjanka.van.ommen@npo.nl.