NPO Vlaggen
Hoofd content

3LAB Talent Scout (32-36 uur)

De NPO staat als organisatie midden in een sterk veranderend medialandschap. We spelen scherp in op nieuw mediagedrag en digitalisering. Een ambitieuze en publieksgerichte koers is uitgezet en die vraagt om een visie, samenspel, verbinding en daadkracht.


Op dit moment zijn wij op zoek naar een: 3LAB Talent Scout (32-36 uur) 


Wat zijn de werkzaamheden?

Verse video’s, jonge makers: 3LAB is het omroepbrede platform voor jong talent. Doorlopend pitchen jonge makers (18-35 jaar) plannen voor vernieuwende en experimentele programma’s. De beste ideeën worden geselecteerd voor publicatie op www.npo3.nl/3lab, YouTube en eventueel ook uitzending op NPO 3 TV.

Jij gaat deze jonge talenten begeleiden. Het begint bij het vinden en herkennen van de juiste talenten, het beoordelen van de ideeën en vervolgens zorgen dat het idee in productie gaat. Om de juiste contacten te leggen met de doelgroep bouw je verder aan een netwerk van jonge makers en zorg je ervoor dat kwalitatief hoogwaardige ideeën binnenstromen. Je inspireert makers en faciliteert hun doorontwikkeling.

3LAB en het bijbehorende platform is doorlopend in ontwikkeling. Je gaat aan de slag binnen het online team van NPO 3 met daarin vijf jonge online specialisten. Functioneel val je onder Suzanne Kunzeler, Netmanager van NPO 3.


Wat verwachten wij van jou?

Je bent iemand die precies weet waar jong talent zich bevindt. Je beoordeelt ongepolijste concepten en herkent hierin de kwaliteit. Je houdt ervan om met jonge, creatieve mensen te werken en weet het beste in hen naar boven te halen.

Je bent iemand die snapt hoe de digitale wereld momenteel werkt en weet hierin de voor de doelgroep interessante content te maken en te vinden. Vervolgens doorgrond je de werking van verschillende platformen. Bij voorkeur heb je ervaring met Multi Channel Networks (MCN) of weet heel goed wat er speelt op dit gebied.

Verder ben je op de hoogte van het mediagebruik van millenials. Je bent ook in staat om je met dezelfde snelheid als de doelgroep aan te passen aan veranderende behoeften.

We zoeken een stevige gesprekspartner, die zelfstandig werkt en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je neemt initiatief, bent flexibel en werkt hands-on. Je kunt meerdere ballen tegelijk hoog houden en wanneer de druk oploopt, kun je de rust bewaren en blijf je gestructureerd en secuur werken.   


Wat bieden wij?

We bieden je de kans en uitdaging om mee te bouwen aan een afdeling die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel en in lijn met de zwaarte van de functie. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en wordt in eerste instantie ingevuld voor de duur van 1 jaar.


Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV vóór 1 mei 2017 naar: vacature@npo.nl, t.a.v. Marije Andela, Coördinator Programmering Non-Lineair NPO1 & NPO3. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met marije.andela@npo.nl.